In coronatijd startten heel wat lokale besturen en andere initiatieven met de organisatie van zomerscholen. Deze initiatieven blijken zeer waardevol voor de totaalontwikkeling en het schools welbevinden van leerlingen. De provincie Antwerpen wil samen met Schoolmakers en Speelmakers bijdragen aan kwaliteitsvol leren en spelen tijdens de zomervakantie. Daarom ondersteunen we in zoveel mogelijk steden en gemeenten de organisatie van zomerscholen en andere initiatieven waar leerlingen kunnen spelen en leren, in een sfeer van vrije tijd en met kwaliteitsvolle en warme ondersteuning van begeleiders.

Help jij mee ?

Daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken. Op heel wat plaatsen is men nog op zoek naar Zomerschoolbegeleiders die deze zomer gedurende een aantal dagen deze kinderen mee willen begeleiden. Dat kan zowel bij het leren als het spelen zijn.

We zijn dus op zoek naar leerkrachten, leerlingenbegeleiders, gepensioneerde leerkrachten, studenten in de lerarenopleiding of mensen met een andere pedagogische achtergrond. Maar net zo goed zoeken we studenten en professionals die ervaring hebben met welzijnswerk of kinderverzorging, ervaren speelpleinwerkers, jeugdwerkers en jeugdleiders, enzovoort.

Heb je zoiets nog nooit gedaan ? Geen nood. Wij zorgen voor professionele ondersteuning: we brengen je in contact met organisatoren bij jou in de buurt en via onze basismodule doe je heel wat inspiratie op om je activiteiten op een kwalitatieve manier vorm te geven.

Lijkt dit iets voor jou ?  Aanmelden kan via onderstaande knop.

 

Zomerscholen op kaart

 

 

* Door meer informatie op te vragen via e-mail worden persoonsgegevens verwerkt. Je gegevens zullen enkel verwerkt worden om je op de hoogte te houden over de organisatie van zomerschool-initiatieven. Alle gegevens worden door het provinciebestuur Antwerpen verwerkt conform de toepasselijke wetgeving inzake privacy. Voor meer informatie en voor de uitoefening van je rechten verwijzen wij je door naar de privacyverklaring op onze website.

Spring naar de inhoud