Geweldig dat jij deze zomer kinderen aan het leren en spelen wil zetten door een zomerschool of een ander speelleerinitiatief te organiseren waar kinderen volop ontwikkelingskansen krijgen , een leuke tijd met anderen kunnen beleven én kunnen groeien om zo het nieuwe schooljaar sterker te kunnen beginnen.

De Vlaamse overheid stimuleert de organisatie van lerende initiatieven in de zomermaanden juli en augustus. De provincie Antwerpen wil je daar graag bij helpen. Samen met Schoolmakers en Speelmakers zorgen we ervoor dat je weet hoe je zo’n initiatief moet opstarten, we helpen je om een stevig onderbouwd subsidiedossier op te stellen, zorgen ervoor dat je een wetenschappelijk onderbouwd speel- en leeraanbod kan uitwerken én we gaan mee op zoek naar begeleiders. Daarnaast zorgen we ook voor een professionele back-up, waar je met al je vragen terecht kan.

Omdat coördinatoren dé spilfiguur zijn van de Zomerschool willen we voor hen een breed ondersteuningsaanbod voorzien. Met dit uitgangspunt stellen we de ontwikkeling van een professionele leergemeenschap voor waar ervaringsgericht leren, input van experts en vooral ervaringen delen met elkaar de pedagogische fundamenten zijn.

Spring naar de inhoud